Beerens Groep neemt Antwerpse Toyota concessie GMAN over van Alcopa

21/02/2019

De gekende Toyota dealer GMAN, gevestigd aan de Ijzerlaan in Antwerpen, is vanaf heden in handen van de autogroep Beerens. De Beerens Groep voegt door deze overname een belangrijk merk toe aan zijn portfolio.

De overname van het dealership in Noord Antwerpen kadert in een bredere strategie van Beerens om het merk Toyota te verdelen in groot Antwerpen. Naast het bestaande dealership in het noorden van Antwerpen zal Beerens ook later dit jaar een tweede concessie openen in het zuiden van Antwerpen.

Het vertrouwde team van TOYOTA GMAN  blijft garant staan voor de verdere dienstverlening aan bestaande klanten. Beerens Groep focust op het brengen van toegevoegde waarde vanuit hun ervaring en knowhow in de automobielsector.

Beerens kiest bewust voor Toyota aangezien het merk een perfecte aanvulling is op de reeds verdeelde merken en modellen. Met de vooruitstrevende technologie op gebied van benzine- en hybridemotoren is Toyota een sterk merk en bijzonder goed geplaatst om voordeel te halen uit de actuele transitie in het automobiellandschap.

Zowel particuliere als professionele klanten kopen of leasen een wagen vandaag de dag rekening houdend met de ecologische impact van hun wagengebruik. Mede door de hybridetechnologie beschikt Toyota over een gamma met een laag verbruik en zeer lage CO2 uitstoot. Hierdoor kan Beerens een uitgebreidere waaier van voertuigen aanbieden met de nieuwste en meest groene technologie aan boord om emissies te minimaliseren en zo de impact op het milieu te beperken.

Erwin Beerens, CEO van de Beerens Groep, verklaart: “Ik ben zeer blij met het bereikte akkoord met de groep Alcopa. Toyota toevoegen aan ons merkenaanbod zal ervoor zorgen dat wij binnen onze verkoopregio een ruimer assortiment kunnen aanbieden dat bovendien beter aanleunt bij de huidige behoefte in en rond de metropool. Een betere afstemming op de vraag uit de markt zal leiden tot hogere verkoopcijfers en een beter rendement van onze verkooppunten”.

Axel Moorkens, Managing Director van Alcopa voegt toe: “Met de overdracht van deze Toyota vestiging in Antwerpen rondt Alcopa een project af waarbij we ons nu volop kunnen toeleggen op onze retailgroepen Fidenco en Autopolis. Onze focus ligt nu op de verdere uitbouw van deze groepen en haar sterke merken, zoals we recent nog hebben aangetoond met de opening van een nieuwe vestiging (Ford, Hyundai, Suzuki) in Zaventem. Wij zijn ook blij met een overnemer voor Toyota als Groep Beerens, waarbij we ervan overtuigd zijn dat hij een betere partner zal zijn voor het Toyota dealership en haar medewerkers”.